Home

Suiker, een verslavende drug?

 Suikerverslaving, schuld van de voedselindustrie?

De laatste tijd lees je in de media steeds vaker onheilspellende berichten over het toenemende overgewicht van de bevolking. Als gevolg hiervan zal er bij steeds meer mensen de ziekte diabetes type 2 worden geconstateerd. Het gevolg hiervan zal zijn, dat de in de toekomst de kosten voor de gezondheidszorg nog verder de pan uitrijzen. De grootste boosdoener is na te weinig lichaamsbeweging, de grote hoeveelheid toegevoegde suiker die er tegenwoordig door de voedingsindustrie aan ons voedsel worden toegevoegd.

Consumptie suiker factor 2 te hoog!

Het suikergebruik onder de Nederlandse bevolking is met met 44 kg per jaar een factor 2 te hoog. Veel van de suiker wat we dagelijks tot ons nemen zit verstopt in voedingsmiddelen, waar we niet eens van zouden verwachten dat hier suiker aan toegevoegd is. Dit wordt met opzet gedaan, omdat het verslavend werkt en men op deze manier meer van deze producten hoopt te verkopen. Persoonlijk vindt ik het moreel verwerpelijk dat deze producenten op deze manier hun winst proberen te maximaliseren.

Minderen is een fitter en gezonder leven.

Op zich is suiker niet ongezond, het menselijk lichaam heeft suiker nodig om goed te kunnen functioneren. Het is de overmaat die een scala van gezondheidsproblemen veroorzaakt. Daarom is het verstandig om je dagelijkse hoeveelheid te halveren en zo een stuk fitter en gezonder door het leven te gaan. Op deze site geven we tips en achtergrondinformatie, om van een “onbewuste” suikerverslaving af te komen.

Xander